Aanschuiftafel
TANTE POP
Beleef jouw ervaring
Samen met jou of met jullie als groep maken wij er een toffe avond van! Heerlijk Indisch eten, gezelligheid en een praatje. Kom ook aanschuiven! Een wijntje of een drankje staat klaar. Vul snel het reserveringsformulier in en ik ga voor jullie aan de slag!
GEZELLIGHEID
Kent geen tijd, maar Tante Pop begint veelal rond 18.00 uur en de avond eindigt pak en beet 23:00 uur.
AANSCHUIVEN
Let op: Je kunt niet zomaar bij Tante Pop binnen lopen! Je dient in te tekenen of een aanschuifstoel te reserveren. Hou de Facebook pagina van Tante Pop goed in de gaten. Sms of whatsapp naar 06-53191239 of vul het reserveringsformulier in, als je je wilt inschrijven voor de eerstvolgende aanschuiftafel.
ERVAAR HET OOK
Ruik, voel en proef van kruiden zoals sereh, laos, djinten, djahé, kencur, ketumbar, kunjit of daun salam.
Beleef ook jouw ultieme avond met Indische gerechten van vóór de Tweede Wereldoorlog.
30 PERSONEN
Voor de aanschuiftafel geldt een max van 30 personen. Reserveer snel jouw plek als de datum bekend is!
DJINTEN
Djinten of komijn is een plant uit de schermbloemen familie, zusje van bijvoorbeeld anijs, karwij en venkel. We gebruiken eigenlijk alleen de zaadjes. Onmisbaar in de Indonesische en Indiase keuken, maar ook daarbuiten wordt het veel gebruikt. Oerhollands is de komijnenkaas.
TRASSI
Trassi is een gefermenteerde garnalenpasta gemaakt van kleine rauwe garnaaltjes en zout geperst in handzame blokken. De blokken stinken ontzettend, echter op het moment dat men deze verhit, merk je er niks meer van en krijgt het een heerlijke zo typische authentieke Indonesische smaak.
COVID-19
TAKE AWAY
Zoals reeds bekend is, kan Tante Pop deze avonden tot nu toe niet realiseren. Goede tijden komen er weer aan en blijf vooral gezond! Kijk zo nu en dan op deze website of volg Tante Pop op Facebook en het positieve nieuws omtrent de eerste avond zal bekend gemaakt worden.
De afgelopen weken is Tante Pop begonnen met een Take Away. Gedurende de week bereidt zij voor jullie heerlijke gerechten. Geloof het of niet, hier is zij dagen mee bezig. Elke zaterdag of zondag worden de gerechten gehaald of gebracht. Hou hiervoor de website of Tante Pop's Facebook-pagina in de gaten!
Uit de krant
Een paar keer per maand ontvangt Monique Kampschuur in haar huiskamerrestaurant Tante Pop zo'n 30 gasten voor een ouderwets Hollands-indisch feestmaal.
Door Joke Korving
Het Oost-Indisch kookboek dat Monique Kampschuur op tafel legt, is voor haar een kostbaar kleinood uit het verleden. De tijd is eroverheen gegaan, zie je aan de omslag en de vergeelde pagina's. "Dit," zegt, terwijl ze een liefkozend tikje geeft op het boek dat uit 1913 stamt, "is de nalatenschap van mijn vader." Het is voor haar de inspiratiebron bij het koken in haar Javaans huiskamerrestaurant Tante Pop in de Piet Heinstraat. Een paar keer per maand ontvangt ze zo'n dertig gasten, die plaatsnemen aan een grote aanschuiftafel. "Ik heb dan drie dagen in de keuken gestaan om één dag open te zijn. Wat ik doe, komt uit mijn hart. Ik streef ernaar om de beroemde Indische eetcultuur voort te zetten in de Haags-Indische gemeenschap." Lees meer...
Jong en oud
Zij noemt Tante Pop 'een soort sociëteit'. "De mensen die hier komen, hebben allemaal iets met Nederlands-Indië. Het gaat niet alleen om het eten, ook om de sfeer, het praten met elkaar. Jong en oud zitten door elkaar; er ontstaan vriendschappen." Ze serveert tien tot twaalf gerechten. "Mijn eten is puur. Er zit bijvoorbeeld geen ve-tsin in. Dat is een te stevige smaakversterker. Ik probeer ok altijd zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken". Zodra bekend wordt dat Tante Pop haar deur weer opent, gaat het 'heel Den Haag rond', vertelt ze. "Er is zelfs een wachtlijst." De gastvrije Monique Kampschuur rekent trouwens altijd op zo'n 40 tot 45 personen. Wat aan eten over is, doet zij in bakjes die ze 's avonds of 's nachts bij mensen aan de deurknop hangt. Glimlachend: "Soms krijg ik een bakje terug met een briefje erin." In haar huiskamerrestaurant gaat het om 'de Hollands-Indische keuken'. stelt ze vervolgens. "De rijsttafel is een Nederlandse vinding. Wij Nederlanders wilden variaties, van alles wat. Maar de gerechten die hier op tafel komen zijn wel Indisch. En ik kook van vóór de Tweede Wereldoorlog. Een bejaarde Indische dame zei me laatst dat ik kook zoals haar baboe dat deed." Tijdens het hele gesprek speelt haar vader een rol. Terugkijkend op haar jeugd vertelt Kampschuur dat hij bijvoorbeeld aan het groentegerecht sajoet lodeh 'een eigen draai' gaf. "Hij kookte de kokosroom sappen in een pandanblad. De groentetjes kregen daardoor een vanillesmaake en werden net snoepjes. Dan aten wij het als kinderen wel."