RECEPT
Vis - Sambal Goreng Udang Peteh
Ingrediënten:
Paar lepels plantaardige olie
9 kleine sjalotten, gesnipperd
1 kg rauwe garnalen zonder kop
9 tenen knoflook
6 cm gember
1 laos wortel
2 el sambal petis
1 lombok
klein zakje peteh bonen
2 limoenen, 1 in partjes
3 el paprika poeder
3 el tamarinde
750 ml kokosmelk
9 blaadjes deroek poeroet
3 sereh stengels (geneusd)
Suiker en zout naar smaak
Materiaal
Kookpan en werkwijze:
Bak op laag vuur in een beetje olie de sjalotten, knoflook, sambal, peteh bonen, tamarinde en paprikapoeder.
Voeg vervolgens garnalen, gember, laos, serhe, djeroek poeroet, limoenpartjes van 1 limoen en lombok toe.
Breng aan de kook en laat even kort stoven.
Breng op smaak met zout, limoensap en eventueel een beetje suiker.
Selamat makan!